Stockholms bästa smashburgare

Om du bor i Stockholm och älskar hamburgare så kanske du vill veta var du hittar Stockholms bästa smashburgare.  Smashade burgare har blivit mer och mer efterfrågat och därför är det inte konstigt att allt fler erbjuder detta istället för de traditionella burgarna. Nu ska vi på Matguiden försöka guida dig som letare efter de bästa smashburgarna i Stockholm. Men först måste vi klargöra skillnaden mellan dessa och de traditionella hamburgarna.

Vad är en smashburgare?

En smashburgare är en helt speciell variant av hamburgare som har fått en hel del uppmärksamhet och popularitet på senare år. Det som gör en ”smashhamburgare” unik är tillagningsmetoden. Istället för att forma en tjock hamburgare och grilla den på traditionellt vis, så smashes eller pressas köttet ner på en extremt het yta, oftast en stekplatta eller en platt grill. Detta skapar en tunn, krispig skorpa på utsidan och en saftig insida.

Köttvalet är viktigt för smashade hamburgare

För att göra en smashburgare börjar man med att välja högkvalitativt kött, vanligtvis nötkött med hög fetthalt. Denna höga fetthalt är viktig för att säkerställa att hamburgaren blir saftig och smakrik. En liten mängd kött, vanligtvis en boll omkring golfbollens storlek, läggs på den heta ytan. Sedan används en press eller en tung spatel för att bokstavligen ”smasha” köttet ner på ytan. Direkt efter smashingen kryddas köttet med salt och peppar för att ge hamburgaren en enkel men kraftfull smak. Eftersom hamburgaren är så tunn, tillagas den mycket snabbt och vänds bara en gång för att få en fin karamelliserad yta på båda sidor samtidigt som insidan förblir saftig.

Resultatet är en hamburgare med en tunn, krispig yta och en smältande saftig insida. Det är en explosion av smak i varje tugga, och den enkla tillagningsmetoden framhäver köttets smak på ett fantastiskt sätt.

Smashburgare serveras ofta med mjuka brioche- eller potatisbröd och kan varieras med olika topping som ost, lök, sallad och såser för att skapa olika smakupplevelser.

Nu är det dags att ge dig några tips om var du kan hitta de bästa smashburgarna i Stockholm! Eller inte.

Vilken är då Stockholms bästa smashburgare?

Att utse vilken som är Stockholms bästa smashburgare kräver att man faktiskt har smakat på alla. Sedan är det inte bara smaken som är avgörande. Därför kan vi istället tipsa om Burgerdudes lista över Sveriges 100 godaste hamburgare. Ett annat tips är att kolla recensioner på Google och andra ställen, men tänk på att betyget kan påverkas av hur länge de funnits och hur många kompisar de har.