Wokad kyckling med ägg och nudlar

Med kyckling kan man alltid trolla fram goda rätter. Denna rätt är lättlagad och med asiatisk touch. Tillagningstiden är ca 1 timme.

Ingredienser för 4 portioner:
800 g kycklingfilé
4 msk soya
4 msk sweet soya
4 msk ostronsås
4 msk sweet chilisås
Olja
300 gr risnudlar
4 vitlöksklyftor
1 knippe koriander
3 st morötter
1 st broccolibukett
1 knippe vårlök
4 ägg
Sesamfrön
Ev cashewnötter
Salt
Svartpeppar

Gör såhär:
Blanda ihop soyorna och sweet chilisåsen till en marinad i en stor skål. Skär kycklingfilén i små bitar. Lägg ner kycklingbitarna i marinaden. Låt ligga i ca 30 min.
Under tiden köttet ligger i marinad så finahacka vitlöken, koriandern och vårlöken. Skala morötterna och strimla dem. Skär upp broccolin i valfri storlek.
Hetta upp en wokpanna och ringla i lite olja och lägg i alla hackade grönsaker. Låt fräsa en stund och lägg sedan ner kycklingfilén och häll i resten av marinaden. Krydda av med lite salt och svartpeppar och lite mer soya, sweet chilisås om det behövs. Stek alltihop så det får fin färg.
Häll upp vatten i en kastrull och låt koka upp. Lägg ner nudlarna och koka dem i ca 2 minuter. Häll sedan av vattnet i ett durkslag.
Hetta upp en stekpanna och häll i lite olja. Stek de 4 äggen och salta lite efter smak.
Servera med att lägga upp nudlarna, kyckling- och grönsaksröran på en tallrik. Lägg på äggen och strö över cashewnötter och sesamfrön.

Låt smaka!