Stuvade makaroner

Stuvade makaroner och stekt korv

Stuvade makaroner med stekt falukorv och rårivna morötter

En klassisk vardagsrätt som alltid är lika populär i familjen. Jag föredrar falukorv till men även köttbullar går bra. Om man väljer falukorven med varsamhet så blir det en riktig delikatess. Jag väljer såklart korven framför alla, enligt min smak, och det är falukorven som tillverkas i Färila, färilakorven från Dehlins i Hälsingland. Tillagningstiden är ca 40 minuter.

Ingredienser för 4 portioner:
5 dl makaroner
Smör
5 dl mjölk
2 msk mjöl
Ev kanel
Ev muskotnöt
Salt
Vitpeppar
Ev ost
Falukorv, efter smak
3 st morötter

Gör såhär:
Smält smör, gärna i en kastrull i teflon, och rör ner mjöl, lite mjölk och en gnutta kanel, om man vill smaksätta lite. Låt fräsa en stund innan du tar av kastrullen från värmen. Koka makaronerna enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet i ett durkslag och sedan häller du tillbaka makaronerna i kastrullen. Rör ner stuvningen och för den som vill kan man ha ost i. Smaka av med salt och vitpeppar och för de som gillar muskotnöt kan det förhöja smaken.
Ta fram falukorven och skär den i skivor. Hetta upp en stekpanna och förbered med att ta fram smör att steka i. Lägg ner korvskivorna och stek dem med lite stekyta så de får fin färg. Skala morötterna och ta fram ett rivjärn och riv dem i den storlek som önskas.

När allt är klart så lägger du upp de stuvade makaronerna, den stekta falukorven och rårivna morötter på tallriken. Det kan vara mycket gott med senap eller ketchup som tillbehör.

Låt smaka!