Projektbeskrivning

Sötsur fläskfilé med ris

En av mina favoriträtter! Smakerna blandas och gifter sig utmärkt. Tillagningstid ca 40 minuter.

Ingredienser för 4 portioner:
500 g fläskfilé
2 msk mjöl
3 ägg
Salt
Vitpeppar
Olja
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 tumme ingefära
4 msk kinesisk vinäger
2 msk ljus soya
2 msk ketchup
1 msk socker

Gör såhär:
Putsa fläskfilén och skär i små tunna tuggbitar, ca 1,5 cm tjock). Finhacka vitlöksklyftorna, en gul lök och en tumme ingefära.
Ta fram en bunke och knäck tre ägg. Rör om äggen och tillsätt sedan mjölet, salt och vitpeppar. Lägg sedan ner köttet i bunken.
Ta fram en panna och värm upp matoljan för fritering. När det är medelvärme så lägg ner köttbitarna. Fritera köttet gyllenbrunt och lägg köttet i en skål när det är färdigt. Höj sedan värmen och lägg ner resten av köttet för en sista fritering. När det är klart så lägg upp köttet i skålen igen.
Häll av matoljan från pannan men lämna lite kvar för att steka vitlöken, den gula löken och ingefäran. Stek allt så att alla aromer frigörs oh du ser att grönsakerna får en brun färg. Häll på den kinesiska vinägern, den ljusa soyan, ketchupen och till slut sockret.
Lägg i köttet i såsen i pannan och se till att allt blir täckt och sedan är det bara att servera.

Låt smaka!