Recept på picklad rödlök
Picklad rödlök är ett fantastiskt tillbehör. Det funkar såväl till en vegetarisk gryta som till en saftig hamburgare, och det tycker och vet de flesta. Men vad många inte vet är att det faktiskt är oerhört lätt att pickla. Allt som krävs är lite rödlök, socker, ättika och vatten. Och det går snabbt dessutom.
Det här behöver du:
- Två rödlökar
- En deciliter socker
- En halv deciliter ättika
- En deciliter vatten
- Några blad koriander
Så här gör du:
Du börjar med att skala, dela och skära löken i riktigt fina skivor. Använd en riktigt vass kniv. Därefter kokar du upp socker tillsammans med ättika och vatten i en kastrull. Stäng av plattan och släng ned rödlöken och koriandern. Låt sedan svalna.
Du kan nu äta den picklade rödlöken direkt när den blivit rumstempererad.
Men du kan med fördel också hälla det i en glasburk, för att låta stå i kylskåpet några dygn.
Bon apetite!
Lämna en kommentar