Projektbeskrivning

Pad thai med räkor

Pad thai med räkor

Pad thai med räkor

En snabblagad favoriträtt med tigerräkor och många olika asiatiska smaker. Tillagningstiden är ca 45 minuter.

Ingredienser för 4 portioner:
300 gr risnudlar
4 st vitlöksklyftor
1 bunt koriander
3 st vårlök
1/2 purjolök
3st morötter
1 röd chili
Olja
300 gr råa tigerräkor
4 msk fisksås thailändsk
3 msk ljus soyasås
3 msk sweet soyasås
3 msk ostronsås
2 ägg
Ca 1 dl salta jordnötter

Gör såhär:
Börja med att blötlägga nudlarna i varmt vatten till de blir mjuka. Hacka sedan alla grönsaker så att allt är förberett innan du börjar steka. Hacka purjolöken och vårlöken. Strimla morötterna. Finhacka koriander, vitlök och den röda chilin.
Hetta upp olja i en wokpanna på hög värme. Lägg i de finhackade grönsakerna och låt de fräsa en liten stund och stoppa sedan ner räkorna, vårlöken, purjolöken och de strimlade morötterna. Låt fräsa i ytterligare några minuter. Blanda sedan ner nudlarna i wokpannan med fisksåsen, soyasåserna och ostronsåsen och koka i 2-3 minuter. Stek de två äggen på sidan av och strimla upp dem. Blanda ner i wokpannan.
Toppa med korianderblad och jordnötter.

Låt smaka!

 

,