Långkokta fläskkotletter med råstekt potatis i panna

Långkokta fläskkotletter med råstekt potatis i panna

Långkokta fläskkotletter med råstekt potatis i panna

Långkokta fläskkotletter passar väldigt bra till både vardag och fest. Rätten är saftig, vällagad och smakrik. Tillagningstiden är ca 3 timmar och efter det kan du njuta av fläskkotletter som är möra och fina.

Ingredienser för 4 portioner:
480 g fläskkotlett
mjöl
salt
svartpeppar
smör/matfett

Till buljongen:
2 st morötter
1/2 st purjolök
4 st vitlöksklyftor
1 st gullök
1 st tumme ingefära

Ugnsgrillning:
1/2 st salladslök
1/4 st purjolök
1 msk ostronsås
1 msk ljus sirap
Grönsaker från buljongen

Råstekt potatis:
800 g eller ca 8 st potatisar
1/2 st salladslök
1/4 st purjolök
smör
olja
salt
svartpeppar

Tillbehör:
1st broccolihuvud
3 st vitlöksklyftor
smör
salt
svartpeppar

Gör såhär:
Finhacka grönsakerna till buljongen. Fyll en kastrull med ca 5 liter vatten och lägg i de finhackade grönsakerna. Låt det koka upp.
Under tiden så ta fram fläskkotletterna och vänd dem i mjöl, salt och peppar. Bryn kotletterna i smöret till de blir gyllenbruna. Lägg över dem i det kokande vattnet i kastrullen. Låt de koka i ca 3 timmar så de blir möra och fina. När de har kokat klart så lägg över dem på en ugnsplåt och sila av buljongen och de kokta grönsakerna. Använd grönsakerna och lägg över kotletterna. Lägg även på lite finhackad purjolök och salladslök. Avsluta med att hälla på lite sirap och ostronsås över fläskkotletterna innan du ställer in dem i ugnen på ca 220 grader. De ska vara inne i ugnen i ca 10-15 min.
Förbered potatisen genom att skala den och skära dem i lagom stora bitar. Bryn dem i smör och olja i ca 15.20 min tills de har fin färg och har bra konsistens. Låt dem steka med salladslöken och purjolöken. Krydda med salt och peppar. Skär broccolin i små fina bitar och bryn dem i smör tillsammans med finhackad vitlök.

Lägg upp fläskkotletterna, den råstekta potatisen och den stekta broccolin snyggt på en tallrik. Njut tillsammans med ett gott rött vin till.