Projektbeskrivning

Kycklingcurrygryta med ris

Kycklingcurrygryta med ris

Kycklingcurrygryta med ris

En kycklinggryta med smak av Indien som serveras med kokt ris och libabröd. Tillagningstid ca 1, 5 tim.

Ingredienser för 4 portioner:

800 gr kycklingfilé
Smör el olja
4 st vitlökar
ca 1 msk gurkmeja
ca 1 msk curry
1/2 ingefära
ca 1 msk spiskummin
1 bunt koriander
2 st vårlök
1 paprika
2 burkar krossade tomater
Salt
Peppar
2 dl filmjölk
4 dl basmatiris
1/2 fp libabröd
Spenatblad

Gör såhär:
Skär kycklingen i små bitar och lägg i en skål. Finhacka vitlök paprika, ingefära, koriander och vårlök och lägg i en skål. Ta fram en stekpanna och häll i lite olja. Hetta upp och häll i de finhackade grönsakerna. Häll därefter i kycklingbitarna. Medans du steker så kryddar du med curry, gurkmeja, spiskummin, salt och peppar. När allt fått fin färg häller du över kycklingen och grönsakerna i en gjutjärnsgryta och hettar upp plattan. Öppna de två burkarna med krossade tomater och mixa dem släta med en stavmixer. Blanda i de mixade tomaterna och filmjölken och häll över kycklingen och grönsakerna i gjutjärnsgrytan. Lått puttra på svag värme i ca 1 tim. Under tiden förbereder du riset. Häll upp 4 dl basmatiris i en kastrull, gärna en teflonbelagd kastrull så slipper du bränna vid riset. Fyll på 8 dl vatten, salta och häll i lite olja. Låt koka upp och sänk sedan till låg värme. Låt sjuda i ca 15-20 min. Värm gärna libabrödet i ugnen en stund innan maten är klar och skär sedan i snittar. Lägg upp fint på en tallrik med riset, kycklinggrytan och libabrödet. Toppa med några spenatblad.

Låt smaka!