Kycklingbullar med basilika, västerbottenost och pasta

Kycklingbullar med basilika, västerbottenost och pasta

Kycklingbullar med basilika, västerbottenost och pasta

Kycklingbullar med basilika, västerbottenost och pasta är en rätt med smakaningar av Italien och Sverige. Pasta, tomatsås med underbara kycklingbullar kryddade med basilika, vitlök och västerbottenost gör middagen njutningsfull. Tillagningstiden är ca 1 timme.

Ingredienser för 4 portioner:

Kycklingbullarna
600 gr kycklingfärs
1 kruka färsk basilika
4 klyftor vitlök
50 gr riven västerbottenost
Ströbröd
1 ägg
Salt
Svartpeppar

Tomatsås
1 fp krossade tomater
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1/2 dl basilika
En gnutta socker
Salt
Svartpeppar
Olja

Pasta
Spagetti
Salt
Olja

Gör såhär:
Ta fram en bunke och lägg ner kycklingfärsen och blanda ner basilika, västerbottenost och den finhackade vitlöken. Var försiktig med att inte röra runt för mycket i färsen för då kan köttfärsen bli trådig. Blanda sedan i ett ägg och ströbröd och rör om. Krydda med salt och svartpeppar. Skölj händerna så det inte blir så kletigt och förbered med att skölja en skärbräda i kallt vatten som du kan lägga bullarna på. Börja rulla färsen till små bollar och lägg på skärbrädan.
Börja att förbereda tomatsåsen. Ta fram en kastrull och fräs lök och vitlöksklyftorna i olja. Häll i de krossade tomaterna och krydda med salt och svartpeppar. Häll i en gnutta socker. Låt stå och koka ihop i ca 15 minuter.
Fyll en kastrull med vatten och häll i salt och olja. Låt vattnet koka upp och häll i den mängd pasta du vill ha. Låt koka enligt instruktionerna medans du steker kycklingbullarna.
Hetta upp stekpannan och stek kycklingbullarna tills de ser härligt gyllenbruna ut. Lägg upp kycklingbullarna i en form och ställ in i ugnen under tiden alla blir färdigstekta. När pastan är färdigkokt så häller du ut vattnet i ett durkslag och häller tillbaka spagettin igen. Lägg upp en lagom portion pasta på en tallrik. lägg kycklingbullarna bredvid och ringla lite god tomatsås över det hela. Slutligen så dekorera med några körsbärstomater och basilikablad. Låt smaka!