Hemlagade hamburgare med sötpotatispommes och dipsås
Hemlagade hamburgare blir saftiga och alla kan lägga till de tillbehör man önskar. Här serveras hamburgaren med hemlagade sötpotatispommes med en god dipsås. Tillagningstid ca 40 min.
Ingredienser för 4 portioner:
Hamburgare
400 gr blandfärs
1 ägg
Ströbröd
5 vitlöksklyftor
Chiliflakes
Grillkrydda
Salt
Peppar
Olja
Sötpotatispommes
2 stora sötpotatisar
Salt
Peppar
Olja
Hamburgedressing/dipp
Majonäs
Senap
Ketchup
Salt
Peppar
Övriga tillbehör
Salladsblad
Tomat
Rödlök
Ost
Bacon
Gör såhär:
Sätt på ugnen på 225 grader. Skala sötpotatisarna och skär dem i avlånga stavar. Koka upp vatten i en rymlig kastrull och låt sötpotatisen koka i ca 15 min. När de kokat klart så lägg i stavarna i en ugnsform med lite olja i botten. Ställ in dem i ugnen i ca 30 min för att få färg och så de blir knapriga. Under tiden förbereder du hamburgarna genom att först lägga i färsen i en skål och hälla i ströbröd och ett ägg. Sedan finhackar du vitlöken och häller i färsen. Krydda färsen med alla kryddor och knåda sedan ihop allt men inte för länge för då blir färsen trådig. Forma sedan hamburgarna som du vill ha dem. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i hamburgarna. Stek tills varje sida får en fin stekyta. Lägg upp dem i en form när de är klara. Rör ihop majonäs, ketchup och senap till hamburgedressingen och krydda med salt och peppar. Servera hamburgarna med tillbehör som man själv får välja och vraka mellan efter eget tycke och smak!
Lämna en kommentar