Recept på fiskpudding
Detta är ett recept på en enkel, god och snabblagad fiskpudding.
Detta behöver du:
- 3 ägg
- 3 dl mjölk
- 400-500 gram fiskfile (torsk, sej, hokifilé eller liknande)
- 50 gram skalade räkor
- Lite dill, salt och peppar
Så här tillagar du denna fiskpudding
Börja med att koka upp fisken i salt och kryddat vatten.
Ta sedan upp fisken och häll bort vattnet.
Mosa sedan fisken med en gaffel.
Gör en enkel äggstanning genom att vispa äggen lätt tillsammans med mjölk, lite salt och svartpeppar.
Smöra en form och häll i äggstanningen.
Lägg sedan i den mosade fisken så att den fördelar sig jämt i forman.
Därefter lägger du i de skalade räkorna.
Toppa sedan med lite dill.
Nu är denna fiskpudding klar för att gräddas i ugnen.
Sätt ugnen på 200 grader och grädda fiskpuddingen till den fått en jämn ljusbrun färg.
Det tar ca 35-50 minuter, beroende på ugn.
Låt fiskpuddingen stå i rumstemperatur i 20-30 minuter innan den serveras så att den sätter till sig ordentligt.
Smaklig spis!
Lämna en kommentar