Ingredienser Amerikansk Cheesecake
10 st Digestivekex
75 g Margarin
Fyllning:
250 g Mager kesella
2 st Ägg
0,5 dl Socker
Rivet skal av en citron
2 dl Lätt creme fraiche
1 tsk Vaniljsocker (eller 1 msk vanill
Receptet är för 8 personer
Typ: Bakverk
Tillagningstid: –
Egenskap: Gott och onyttigt
Huvudingrediens: Annat
Ursprung: USA
Tillagning:
Sätt ugnen på 175 grader.Krossa kexen, smält margarin och blanda det med kexen till en deg, tryck ut degen i en form med löstagbara kanter.
Låt den stå i kylen.
Rör ihop fyllningen, blanda först kesella, ägg, socker och citronskal, häll smeten i formen.
Grädda i mitten ca 15 minuter.
Tag ut pajen och höj värmen till 225 grader, smaksätt creme fraichen med vaniljsocker bred det över kakan, grädda ytterligare i 5 minuter.
Låt pajen kallna, helst till nästa dag.
Fantastiskt gott med cheesecake!! Ska absolut testa att baka denna. Har ett annat supergott recept på cheesecake som jag måste rekommendera, med vit choklad och bär.