Som pensionär är träning avgörande för att behålla hälsan och livskvaliteten. Genom att ha god kondition samt ha styrka i musklerna kommer du att klara av vardagens alla utmaningar. Här kommer därför 3 träningstips för dig som är pensionär.

Den dagliga promenaden

Att promenera en gång varje dag är det absolut bästa som du kan göra för att hålla hälsan. Och om du tycker att det känns lite läskigt när det börjar bli halt ute, är det dessutom bra att komplettera med så kallade promenad-stavar. Med sådana blir det enklare att hålla balansen, samtidigt som du får bra träning i armarna.

Lätt gympa

Styrka i ben och armar, samt smidighet, är viktiga egenskaper som uppnås genom ett gympapass några gånger i veckan. Det behöver inte handla om komplicerade rörelser, det räcker egentligen med att rör sig till din favoritmusik. Bra riktlinjer är dock att se till att  böja på knäna, och dessutom göra några armhävningar.

Sporta med vänner!

Det är viktigt att all träning upplevs som rolig. Det ska inte kännas som en stor, tråkig utmaning att röra på sig. För att således göra din träning lättare, är ett tips att också göra den till en social aktivitet. Varför inte ta den där promenaden tillsammans med en vän? Eller varför inte göra den lätta gympan tillsammans i grupp? Ett annat alternativ är såklart att ägna sig åt en form av lagsport. Badminton, boule, ja, det finns många sporter som passar pensionärer perfekt.

Vi hoppas att denna artikel nu inspirerar dig till att börja röra på dig regelbundet!